Web Analytics Made Easy - Statcounter

به‌گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از روابط‌ عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان،عاطفه رشنوئی افزود: پایگاه میراث‌جهانی چغازنبیل و هفت‌تپه پارسال نیز به برگزاری کارگاه‌های صنایع‌دستی از جمله کپوبافی در روستاهای اطراف این اثر جهانی، به صورت رایگان و با هدف توانمندسازی جوامع محلی و کمک به توسعه پایدار منطقه اقدام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی  با بیان اینکه این پایگاه تنها بر آموزش تکیه نکرده است، گفت: تلاش کردیم تا علاوه بر آموزش، بتوانیم مسیر به فعلیت رساندن این صنعت را در میان زنان علاقه‌مند هموار سازیم، از این‌رو از همان ابتدای کارگاه‌ها، کارآموزان علاقه‌مند را به اداره  فنی و حرفه‌ای شهرستان شوش معرفی کردیم تا بتوانند مدرک کپوبافی خود را دریافت کنند. همچنین این افراد در سامانه وزارت ثبت‌نام شدند تا بتوانند از تسهیلات آن نیز بهره ببرند. هم وی ادامه داد: اکنون مدرک این افراد مورد تایید سازمان فنی و حرفه‌ای و وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی است. 
رشنوئی با اشاره به وظایف میراث‌جهانی نسبت به جوامع محلی پیرامون افزود: طبق کنوانسیون میراث‌جهانی مصوب سال ۱۹۷۲ میلادی، محوطه‌های میراث‌جهانی موظفند گام‌های اساسی برای توانمندسازی جوامع پیرامون خود به ویژه زنان و جوانان بردارند که این پایگاه برای نخستین بار پس از گذشت ۲۰ سال از تاسیس ، با هدف پوشاندن جامه عمل به وظیفه خود نسبت به جامعه پیرامونی، دوره‌های صنایع‌دستی را برگزار کرد.
مدیر پایگاه میراث‌جهانی چغازنبیل و هفت‌تپه افزود: در سه ماه گذشته این پایگاه با همکاری اداره فنی و حرفه‌ای شهرستان شوش، کارآموزان را برای شرکت در آزمون مهارت معرفی کرد که در نهایت ۲۰ نفر از زنان آموزش‌دیده این روستاها موفق به دریافت گواهی مهارت فنی و حرفه‌ای و گواهی مهارت صنایع‌دستی شدند.
کارشناس آموزش صنایع‌دستی پایگاه میراث‌جهانی چغازنبیل نیز با تاکید بر این نکته که هدف این پایگاه کمک به معیشت و امید به زندگی در ساکنان روستاهای اطراف چغازنبیل است، بیان کرد: براساس هماهنگی‌ به عمل آمده با صندوق توسعه تعاون و بنیاد برکت از سوی این پایگاه و تاسیس صندوق خرده‌محلی زنان در روستا، این صنعتگران می‌توانند با استفاده از گواهی‌ صادرشده، از تسهیلات مناسب برای راه‌اندازی کارگاه تولید صنایع‌دستی شخصی استفاده کنند.
فاطمه نوری اضافه کرد: متقاضیان تسهیلات روستایی به منظور برخورداری از این طرح‌ها می‌توانند با مراجعه به صندوق توسعه تعاون و بنیاد برکت و بانک کارآفرین واقع در شهرستان شوش، از این مزایا بهره‌مند شوند.
وی افزود: امیدواریم بتوانیم برنامه‌های بیشتری در زمینه کمک به اقتصاد پایدار و کسب و کارهای خانگی در منطقه چغازنبیل برگزار کنیم که در این راستا این پایگاه در تلاش است تا با کمک مردم منطقه و شهرستان شوش، برنامه‌های بلند مدت و کوتاه‌مدتی که می‌تواند اقتصاد محلی و منطقه‌ای پاک را توسعه بخشد، اجرا و به نتیجه برساند.

معبد زیگورات چغازنبیل نخستین اثر باستانی ایران است که به ثبت جهانی رسیده است. این اثر در ۴۰ کیلومتری جنوب شرقی شهر شوش و ۲۰ کیلومتری هفت تپه در شمال خوزستان واقع است.
این سازه در سال ۱۹۷۹ میلادی در فهرست میراث جهانی یونسکو جای گرفت.

برچسب‌ها گردشگری چغازنبیل خوزستان میراث فرهنگی اهواز

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گردشگری چغازنبیل خوزستان گردشگری چغازنبیل خوزستان میراث فرهنگی اهواز میراث جهانی چغازنبیل فنی و حرفه ای شهرستان شوش صنایع دستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۶۱۰۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محوطه باستانی نقش رستم دچار آبگرفتگی شد

به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا عسکری چاوردی گفت: در اثر بارندگی‌های اخیر، محوطه باستانی نقش رستم دچار آب‌گرفتگی شد و در پی آن فرونشست‌های متعددی در منطقه رخ داده است.

مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید افزود: در حال حاضر تیم پایش، حفاظت و مرمت همراه با گروه باستان‌شناسی پایگاه میراث جهانی تخت جمشید در این محوطه باستانی مستقر هستند و پس از تهیه گزارش علمی، برنامه ساماندهی محوطه نقش رستم آغاز خواهد شد.

وی با بیان اینکه بخشی از فرونشست‌های رخ داده در این محوطه باستانی مربوط به فرونشست عمومی دشت مرودشت است، اظهار کرد: بخش دیگری از مشکلات مجموعه هم به آوار گسترده باروهای خشتی نقش رستم برمی‌گردد که طی این بارندگی‌ها بخش باروها و آوارهای رسوب شده باستانی دچار رانش شد.

عسکری گفت: پایگاه میراث جهانی تخت جمشید بلافاصله پس از اخذ مجوز از پژوهشگاه میراث‌فرهنگی برنامه ساماندهی، حفاظت و مرمت نقش رستم را آغاز خواهد کرد.

کد خبر 6096292

دیگر خبرها

  • ضرورت برگزاری تورهای گردشگری مذهبی در آذربایجان شرقی
  • «فهرج»، کاندیدای بهترین روستاهای جهانی گردشگری
  • دستگیری ۳ حفار غیرمجاز در قروه
  • تخصیص اعتبارات لازم برای حوزه میراث‌فرهنگی شهرستان گرمی
  • حفر گودال ١٥ متری برای کشف اشیاء تاریخی؛ ۳ نفر دستگیر شدند
  • عرضه صنایع‌دستی سیستان وبلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • حفر گودال ۱۵ متری برای کشف اشیای تاریخی موجب دستگیری ۳ نفر شد
  • مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود
  • چشم انتظاری تاریخ بر بالین ریسباف پیر؛ رویای اصفهان تعبیر می‌شود
  • محوطه باستانی نقش رستم دچار آبگرفتگی شد