Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-06@06:18:10 GMT

آغاز خواناسازی کاخ‌های چغازنبیل

تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۱۹۰۰۰

آغاز خواناسازی کاخ‌های چغازنبیل

مدیر پایگاه میراث‌جهانی چغازنبیل و هفت‌تپه از آغاز برنامه گمانه‌زنی به‌منظور پیگردی و خواناسازی کاخ شماره ۲ و ۳ چغازنبیل از نیمه دی‌ماه سال جاری خبر داد.

به گزارش ایمنا و به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری، عاطفه رشنوئی روز ۲۹ دی‌ماه، گفت: سال‌ها بناهای نیمه شرقی محوطه چغازنبیل به حال خود رها شده بودند و اقدامات حفاظتی و مرمتی سالانه مانند آنچه که زیگورات و معابد اطراف آن را در برمی‌گرفت، شامل حال این بناها نمی‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او خاطرنشان کرد: از آنجا که رویکرد پایگاه، توجه به چغازنبیل به مثابه یک شهر باستانی است و همه بناهای موجود در آن اهمیت دارد، برنامه خوانا سازی کاخ‌های موجود در این بخش مورد توجه قرار گرفت.

مهدی عالیپو سرپرست مشترک برنامه خوانا سازی نیز در ادامه، بیان کرد: کاخ‌های شماره ۲ و ۳ در محله شاهی در ضلع شرقی محوطه و در نزدیک حصار بیرونی شهر واقع شده‌اند.

او با اشاره به این نکته که گیرشمن این بناهای عظیم را به دلیل وسعت و نبود آجرنوشته‌ای که همچون بناهای دیگر آن را معبدی برای خدایان ایلامی معرفی کند، آن‌ها را با عنوان کاخ معرفی کرده است، اظهار کرد: این در حالیست که کاربری این بناها همچنان برای ما مشخص نیست.

مهرنوش زاده‌دباغ دیگر سرپرست مشترک کاوش‌ها در ادامه افزود: بناهای موسوم به کاخ‌های شماره ۲ و ۳، در زمان گیرشمن در سال‌های ۱۹۶۱ و ۱۹۶۲، کاوش و به صورت مختصر مرمت شدند.امروز با گذشت بیش از نیم قرن از کاوش اولیه، مجدداً نیاز به خوانا سازی دارند و گیرشمن در زمان کاوش به آسیب‌دیدگی شدید این بناها به دلیل وجود مسیل‌های مختلف در اطراف و درون آن‌ها اشاره کرده است.

او با بیان این‌که در حال حاضر این بناها با وجود مسیل‌های فعال و رسوبات سال‌های پس از کاوش در وضعیت حفاظتی نامناسبی قرار دارند گفت: هیئت باستان‌شناسی پایگاه میراث جهانی با کمک بخش مرمت در این فصل از کاوش تصمیم بر خوانا سازی دیواهای اصیل، مرمت اصولی آن‌ها و اتخاذ تدابیری برای غیرفعال سازی علمی و پایدار مسیل‌های موجود در این کاخ‌ها دارد.

برنامه گمانه زنی به‌منظور پیگردی و خوانا سازی کاخ شماره ۲ و ۳ چغازنبیل با مجوز ریاست پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری در حال انجام است.

کد خبر 469230

منبع: ایمنا

کلیدواژه: چغازنبیل چغازنبیل و هفت تپه ميراث فرهنگي پژوهشگاه میراث فرهنگ و گردشگری آثار باستانی باستان شناسی باستانی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق شماره ۲ و ۳ خوانا سازی سازی کاخ کاخ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۱۹۰۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز مقاوم‌سازی ۷۵۰۰ واحد مسکن روستایی در استان اردبیل

حامد کیخسروی با اشاره به افزایش مبلغ تسهیلات بانکی طرح مقاوم‌سازی مسکن روستایی به سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال گفت: با پرداخت این تسهیلات با بهره پنج درصد و با اقساط ۲۰ ساله گام مهمی در مقاوم سازی مسکن روستایی استان اردبیل برداشته می‌شود.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان اردبیل همچنین از آغاز روند معرفی متقاضیان طرح مقاوم‌سازی مسکن روستایی استان به بانک‌های عامل در سال جدید خبر داد و افزود: با اجرای این طرح و با ارائه خدمات فنی در قالب نقشه‌های مهندسی، روند احداث مسکن مقاوم در برابر حوادث در روستاهای استان اردبیل تسریع می‌شود.

به گفته او، طی یک سال گذشته تمام سهمیه ساخت چهار هزار واحد مسکونی روستایی در مناطق مختلف استان اردبیل جذب شده و چهار هزار واحد مسکونی روستایی برابر آخرین ضوابط فنی و عمرانی مقاوم‌سازی شد.

کیخسروی  خواستار استقبال روستاییان استان از این فرصت ویژه در سال جاری شد و گفت: استان اردبیل در اجرای طرح مقاوم‌سازی مسکن روستایی که با مشارکت خود روستاییان در حال اجراست، جزو پنج استان برتر کشور محسوب می‌شود.

او میانگین نرخ مسکن روستایی مقاوم‌سازی شده در مناطق روستایی کشور را ۵۸ درصد ذکر کرد و افزود: نرخ مقاوم‌سازی مسکن روستایی در استان اردبیل ۶ درصد بیشتر از میانگین کشوری بوده و ۶۴ درصد است.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان اردبیل همچنین با اشاره به شناسایی ۱۰۲ هزار واحد مسکونی روستایی در استان اردبیل گفت: تاکنون بیش از ۶۶ هزار واحد از این واحدهای مسکونی در برابر حوادث مقاوم‌سازی شده است.

او در ادامه الگوی ساخت و ساز و مقاوم‌سازی مسکن در روستاهای این استان را معیشت محور و مطابق با شرایط و نیاز روستاییان عنوان کرد و افزود: در تهیه نقشه و ساخت مسکن روستایی، مطابق با نیاز و درخواست روستاییان اقدام می‌شود تا زندگی، تولید و نیاز روستاییان آسیب نبیند.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • کشف اثر تاریخی، پیاده راه سازی در بافت مرکزی همدان را متوقف کرد
  • معلم میراث‌ دار انبیا در تعلیم و تربیت و انسان‌سازی
  • مرمت پل خاتون کرج آغاز شد
  • صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان پارس آباد صحت ندارد
  • آغاز مقاوم‌سازی ۷۵۰۰ واحد مسکن روستایی در استان اردبیل
  • اجرای همخوانی قرآن در بناهای تاریخی قزوین
  • تپه‌های باستانی قم میراث‌دار گنجینه تاریخ هزاران ساله
  • انتقال مجموعه‌ای از اشیاء باستانی از موزه ملی ایران به کرمان
  • آثار عیلامی در خطر تعرض است؟
  • انتقال مجموعه‌ای از اشیاء باستانی استان، از موزه ملی ایران به کرمان