Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ــ مدیر پایگاه جهانی چغازنبیل و هفت تپه با اشاره به دستور انتقال محل کارخانه قند به خارج از حریم چغازنبیل از سوی استاندار خوزستان در تیرماه سال جاری گفت: قرارداد واگذاری زمین برای احداث این کارخانه در حریم چغازنبیل فسخ شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی مرکز جهانی چغازنبیل و هفت تپه، عاطفه رشنویی اظهار داشت: طبق قانون عرصه و حریم‌های میراث جهانی چغازنبیل در صورت فسخ قرارداد، در مرحله مکان یابی و امکان سنجی دوباره باید از میراث فرهنگی استعلام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آماده است درصورت نیاز برای تولیدکنندگان یا واگذارکنندگان استعلام لازم صورت گیرد تا نقاط بر روی خطوط پیاده و براساس ضوابط اعلام ‌شود نقطه جدید برای احداث کارخانه مجاز است یا خیر.

رشنویی با بیان اینکه خط ضوابط حریم و حریم حفاظتی چغازنبیل روشن و مشخص است، اظهار داشت: احداث کارخانه صنایع سنگین و یا شهرک‌های صنعتی در حریم درجه یک و 2 ممنوع است لذا باید در مکان‌یابی جدید محل احداث به خطوط حریم‌های میراث جهانی دقت کافی صورت گیرد.

لزوم انتقال کارخانه قند به خارج از حریم پایگاه "چغازنبیل"میراث فرهنگی: احداث کارخانه در محوطه چغازنبیل ممنوع است/ مرجع قضائی منع تعقیب صادر کرد!خوزستان| کمبود اعتبار عامل از بین رفتن چغازنبیل استبازدید سفیر اتریش از "مقبره ‌دانیال نبی(ع) و معبد‌ ‌زیگورات چغازنبیل"+تصاویر

وی با تاکید بر لزوم احترام به قانون افزود: طبق قانون باید در مرحله امکان سنجی و مکان‌یابی به منظر میراث فرهنگی و منابع طبیعی توجه و مجوزهای لازم اخذ شوند.

مدیر پایگاه جهانی چغازنبیل و هفت تپه گفت: واگذار کردن هر قطعه زمین برای هر کاری قبل از اینکه از میراث فرهنگی مجوزی گرفته شود محکوم به شکست است.

وی از سرمایه گذاران استان خوزستان خواست قبل از اینکه به فکر واگذاری زمین باشند برای جلوگیری از هدر رفت زمان و برای اینکه ضرری متوجه کسی نشود قبل از هرگونه مکان یابی استعلام‌های مورد نظر را انجام دهند.

گفتنی است چندی پیش عملیات ساخت یک کارخانه قند در حریم چغازنبیل خبرساز شد؛ میراث فرهنگی به استعلام انجام شده از سوی این کارخانه جواب منفی داد و مجوز جهاد کشاورزی برای احداث باطل شد. معبد زیگورات چغازنبیل که نخستین اثر باستانی ثبت جهانی ایران در فاصله 40 کیلومتری جنوب شرقی شوش و 20 کیلومتری هفت تپه در شمال خوزستان واقع است. این سازه در سال 1979 میلادی در فهرست میراث جهانی یونسکو جای گرفت. محوطه باستانی هفت‌تپه در بخش جنوب شرقی شهرستان شوش و در فاصله 15 کیلومتری آن واقع شده است.

انتهای پیام/341/س

منبع: تسنیم

کلیدواژه: جهانی چغازنبیل میراث فرهنگی مکان یابی هفت تپه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۲۸۵۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد

ه گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان، حسن عربی گفت: در چهارمین جشنواره گردشگری گولاچ روستای هدف گردشگری بیابانک که روز پنجشنبه 13 فروردین‌ماه ۱۴۰۳ با استقبال گردشگران، مردم و مسئولان استانی و شهرستانی برگزار شد، از سند ثبت بافت تاریخی روستای بیابانک در فهرست آثار ملی کشور رونمایی شد.

مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان سرخه افزود: در اجرای قانون راجع به حفظ آثار ملی مصوب آبان ۱۳۰۹ و نظام‌نامه اجرایی آن مصوب آبان ۱۳۱۱، بند (ج) ماده‌واحده قانون تشکیل سازمان میراث فرهنگی کشور مصوب ۱۳۶۴ و بند ششم ماده سوم قانون اساسنامه سازمان میراث فرهنگی کشور مصوب ۱۳۶۷، بافت تاریخی روستای هدف گردشگری بیابانک، اثر فرهنگی تاریخی محدوده تاریخی روستای بیابانک، با قدمت صفویه و قاجاریه در فهرست آثار ملی کشور ثبت گردید.

حسن عربی گفت: بافت تاریخی روستا به شماره ۳۳۱۱۱ مورخ 16/۰۶/1399 در فهرست آثار ملی ثبت گردیده است.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902638

دیگر خبرها

  • «فهرج»، کاندیدای بهترین روستاهای جهانی گردشگری
  • سرنوشت «تلخ» کارخانه‌ای که «موزه» نشد/«ریسباف» فقط «دست به دست» می‌شود!
  • مرمت پل خاتون کرج آغاز شد
  • ثبت اثر تاریخی در جواهرده رامسر در فهرست آثار ملی کشور
  • گام‌های لرزان برای ثبت جهانی محور ساسانی کرمانشاه
  • چشم انتظاری تاریخ بر بالین ریسباف پیر؛ رویای اصفهان تعبیر می‌شود
  • از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد
  • انتقال مجموعه‌ای از اشیاء باستانی از موزه ملی ایران به کرمان
  • روستای فهرج کاندیدای بهترین روستا‌های جهانی گردشگری
  • انتقال اشیاء باستانی از موزه ملی ایران به استان کرمان