Web Analytics Made Easy - Statcounter

احمدرضا حسینی ‎بروجنی گفت: بعد از بارندگی های اخیر در خوزستان شخصی به این منطقه برای کشف عتیقه جات مراجعه نکرده و خبر هجوم مردم به چغامیش کذب است.

به گزارش برنا؛ ۱۴ آذر ماه  فیلمی در فضای مجازی دست به دست شد که طبق آن برخی شهروندان از تپه باستانی چغامیش  به عنوان پیست موتورسواری استفاده می ‌کنند و به دنبال انتشار این فیلم خبری نیز در خصوص هجوم برخی افراد به این منطقه تاریخی پس از وقوع سیل در خوزستان برای کشف آثار باستانی و عتیقه جات نیز منتشر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبری که نگرانی های زیادی را در خصوص این منطقه باستانی ایجاد کرده است.

فقط به موتورسواران تذکر داده شد

احمدرضا حسینی ‎بروجنی، معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان در این خصوص به خبرنگار برنا گفت: همواره افرادی هستند که بخواهند کاووش های غیرمجاز انجام دهند و به دنبال کشف عتیقه جات هستند.

او افزود: چغامیش در آثار ملی ثبت شده است و عرصه حریم آن نیز تعیین شده است. این حریم به تمامی دستگاه های اجرای و انتظامی حفاظتی ابلاغ شده است. از سوی دیگر یگان حفاظت میراث فرهنگی خوزستان نیز به صورت مرتب از آن محل سرکشی می کند.

این مقام مسئول در میراث فرهنگی خاطرنشان کرد: بعد از بارندگی های اخیر  در خوزستان شخصی به این منطقه برای کشف عتیقه جات مراجعه نکرده است و خبر هجوم مردم به چغامیش کذب است. 

حسینی بروجنی با تایید خبر موتورسواری برخی افراد در محوطه تاریخی چغامیش گفت: تعدادی موتورسوار بر روی محوطه چغامیش اقدام به موتورسواری کرده اند که از طریق نیروی انتظامی بخش چغامیش مورد پیگرد قرار گرفتند و عوامل این اتفاق شناسایی و به آن ها تذکر داده شده بود تا دیگر این اتفاق رقم نخورد.

نصب تابلوهای هشداردهنده در آینده نزدیک

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان اظهار کرد: مقوله اطلاع رسانی و نصب تابلوهای هشدار دهنده در آینده در این منطقه در دستور کار است. ما از سازمان برنامه و بودجه استان خوزستان درخواست بودجه برای این محل ها کرده ایم تا وضعیت آن ها سامان دهی شود.

او افزود: باید در ابتدا عرصه و حریم مناطق تاریخی مشخص شود و سپس به دنبال نصب تابلوهای هشداردهنده باشیم. بنابراین تعیین عرصه حریم در دستور کار است. 

این مقام مسئول در میراث فرهنگی با اشاره به تاثیر بارندگی های اخیر خوزستان و تاثیر آن بر میراث فرهنگی گفت: خوزستان در مقاطعی شاهد باران های سیل آسا است و بناهای تاریخی و بافت های تاریخی تحت تاثیر آن قرار می گیرند. در این خصوص جلساتی با سازمان مدیریت بحران جلسه تشکیل داده ایم و درخواست بودجه کرده ایم تا آثار تاریخی را از بلایای طبیعی حفظ کنیم.

حسینی بروجنی ادامه داد: از سوی دیگر نیز با شهرداری تعامل کردیم تا بافت های تاریخی که در محدوده شهرداری ها مورد مراقبت قرار گیرند و دفع آب های سطحی به گونه ای صورت گیرد تا بافت های تاریخی محافظت شوند. مشخصا بارندگی ها و سیل آثار تاریخی را تحت تاثیر جدی قرار می دهند. 

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان در خصوص آثار در معرض خطر گفت: 68 اثر تاریخی امروز در استان خوزستان در معرض خطر قرار دارند و این بناها به سازمان برنامه و بودجه معرفی شده اند. در خصوص بارندگی های اخیر نیز از امروز تحقیقات آغاز شده است تا مشخص شود آیا به بناهای تاریخی در بارندگی های شدید یک هفته اخیر آسیبی وارد شده است یا خیر.

هیچ مجوزی برای ساخت کارخانه قند در چغازنبیل صادر نکرده ایم

او در خصوص دعوای حقوقی محوطه تاریخی چغازنبیل اذعان کرد: ما از همان ابتدا هیچ مجوزی برای ساخت کارخانه قند در محوطه چغازنبیل صادر نکرده ایم و یک سری مسائل در جهادکشاورزی در این خصوص به وجود آمده بود. میراث فرهنگی از شخصی که قسمتی از منطقه چغازنبیل را تسطیح کرده بود شکایت کرده است.

حسینی بروجنی افزود: همه مسئولین به این توافق رسیده اند که باید کارخانه قند از آن منطقه جا به جا شود و این امر نیز نهایی شده است. یک اختلاف حقوقی در این میان مطرح بود که مربوط به فاصله کارخانه قند با چغازنبیل بود که ما به قانون عرصه حریم استناد کرده که لازم الاجرا است. این عرصه حریم در سال 85 از سوی استانداری به تمامی دستگاه ها ابلاغ شده و استاندار به گونه ای ما را ملزم به رعایت آن کرده است.

این مقام مسئول در میراث فرهنگی ادامه داد: علیرغم اینکه اعلام مخالفت کرده بودیم اما بهره بردار در این منطقه اقدام به تسطیح کرد که ما از متولی آن شکایت کردیم. همواره احتمال وجود آثار تاریخی بر روی زمین و زیر زمین در عرصه ها وجود دارد و بعد از مشخص کردن آن، عرصه حریم درجه یک و حریم درجه دو تعیین می شود. این حریم ها هم منظر طبیعی است و هم احتمال وجود اشیای تاریخی در آن ها وجود دارد.

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان در پایان گفت: در این منطقه تپه ماهورهایی وجود دارد که جنبه گردشگری داشته و این تپه ماهورها نباید تسطیح شوند زیرا جز حریم منظر و محوطه تاریخی و جز حریم درجه یک هستند و تسطیح در آن مناطق مشخص است و به همین علت اعلام شکایت کرده ایم.

//انتهای پیام: 4

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: میراث فرهنگی چغامیش معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی خوزستان بارندگی های اخیر کارخانه قند بارندگی ها عرصه حریم عتیقه جات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۳۲۵۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آب‌گرفتگی و فرونشست‌های متعدد در نقش رستم

مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید از استقرار گروه‌های پایش، حفاظت، مرمت و باستان شناسی در مجموعه تاریخی نقش رستم خبر داد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس، علیرضا عسکری چاوردی گفت: در اثر بارندگی‌های اخیر، محوطه باستانی نقش رستم دچار آب‌گرفتگی شد و در پی آن فرونشست‌های متعددی در منطقه رخ داده است.

وی افزود: در حال حاضر تیم پایش، حفاظت و مرمت همراه با گروه باستان شناسی پایگاه میراث جهانی تخت جمشید در این محوطه باستانی مستقر هستند و پس از تهیه گزارش علمی، برنامه ساماندهی محوطه نقش رستم آغاز خواهد شد.

عسکری با بیان اینکه بخشی از فرونشست‌های رخ داده در این محوطه باستانی مربوط به فرونشست عمومی دشت مرودشت است افزود: بخش دیگری از مشکلات مجموعه هم به آوار گسترده بارو‌های خشتی نقش رستم برمی‌گردد که طی این بارندگی‌ها بخش بارو‌ها و آوار‌های رسوب شده باستانی دچار رانش شد.

وی گفت: پایگاه میراث جهانی تخت جمشید بلافاصله پس از اخذ مجوز از پژوهشگاه میراث فرهنگی برنامه ساماندهی، حفاظت و مرمت نقش رستم را آغاز خواهد کرد.

سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • تکذیب صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان استان اردبیل
  • خبر صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان کذب است
  • مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود
  • گام‌های لرزان برای ثبت جهانی محور ساسانی کرمانشاه
  • محوطه باستانی نقش رستم دچار آبگرفتگی شد
  • آب‌گرفتگی و فرونشست‌های متعدد در نقش رستم
  • آب‌گرفتگی و فرونشست‌های متعدد در محوطه باستانی نقش رستم
  • آثار عیلامی در خطر تعرض است؟
  • انتقال مجموعه‌ای از اشیاء باستانی استان، از موزه ملی ایران به کرمان
  • انتقال اشیاء باستانی از موزه ملی ایران به استان کرمان