Web Analytics Made Easy - Statcounter

صراط: عاطفه رشنویی روز سه شنبه افزود: ضرورت حضور ارزیابان یونسکو در چغازنبیل، قرار گرفتن این اثر باستانی در فرصت میراث در خطر یا حتی خارج شدن آن از میراث جهانی همه وابسته به اتفاقات و سیاستگذاری‌هایی است که برنامه ریزان احداث این کارخانه انجام خواهند داد.

به گزارش ایرنا، وی با اشاره به نقش استانداری و ادارات صنعت، معدن و تجارت، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و جهاد کشاورزی در موضوع کارخانه قند گفت: این مجموعه باید هرچه سریعتر برای دور کردن محل احداث کارخانه قند از حریم میراث جهانی چغازنبیل به اجماع برسند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مدیر پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفت تپه اظهارداشت: تا زمانی که هیچ منافاتی با ضوابط نداشته باشیم خطری ما را تهدید نمی‌کند، ولی درصورتی که کوچکترین خدشه‌ای به حریم‌ها وارد شود به طور قطع خطر‌های بزرگتری میراث جهانی را تهدید خواهند کرد.

وی ساخت کارخانه، تسطیح و احداث مستحدثات سنگین را طبق ضوابط حریم میراث جهانی در حریم درجه یک و ۲ ممنوع اعلام کرد و ادامه داد: منظر فرهنگی، تاریخی و طبیعی محل احداث کارخانه قند در مکان یابی چغازنبیل تاثیرگذار بوده و جزو ارزش‌های برجسته جهانی است.

رشنویی با تاکید بر لزوم احترام به قانون حریم میراث جهانی اظهارداشت: باتوجه به پیگیری‌های حقوقی وزارت و اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان به طور جدی پیگیر عملی کردن قول استاندار خوزستان مبنی بر جابجایی محل احداث کارخانه به خارج از حریم میراث جهانی چغازنبیل هستیم.

وی افزود: در نشستی که تیرماه سال جاری با حضور استاندار خوزستان برای رفع موانع اقتصادی شهرستان شوش برگزار شد استاندار بر جابجایی محل احداث کارخانه به خارج از حریم میراث جهانی چغازنبیل تاکید کردند.

مدیر پایگاه میراث فرهنگی جهانی چغازنبیل و هفت تپه ادامه داد: با توجه به این صورتجلسه مکاتباتی از سوی وزارت خانه و اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستانن با استاندار صورت گرفته و همه منتظریم ایشان دستور جابجایی را صادر کنند، زیرا ضابطه عرصه و حریم هم به ایشان ابلاغ شده و به عنوان بالاترین مقام سیاسی و اجرایی استان مسوولیت جاری شدن این قانون لازم الاجرا را دارد.

آغاز عملیات ساخت کارخانه قند در حریم اثر جهانی چغازنبیل واکنش مسوولان و دوستداران میراث فرهنگی را به دنبال داشت تا جاییکه این عملیات تا بررسی موضوع و تصمیم گیری برای جابه جایی محل احداث کارخانه متوقف و قرار شد ارزیابان یونسکو به محل اعزام شوند.
معبد زیگورات چغازنبیل نخستین اثر باستانی ایران است که به ثبت جهانی رسیده است؛ این اثر در ۴۰ کیلومتری جنوب شرقی شوش و ۲۰ کیلومتری هفت تپه در شمال خوزستان واقع است.
این سازه در سال ۱۹۷۹ میلادی در فهرست میراث جهانی یونسکو جای گرفت.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: چغازنبیل هفت تپه خوزستان یونسکو کارخانه قند میراث جهانی صراط میراث جهانی چغازنبیل محل احداث کارخانه حریم میراث جهانی میراث فرهنگی کارخانه قند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۸۵۸۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یونسکو جایزه آزادی مطبوعات ۲۰۲۴ را به خبرنگاران غزه تقدیم کرد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، امروز سوم ماه مه همزمان با روز جهانی آزادی مطبوعات، یونسکو به عنوان نهاد فرهنگی سازمان ملل متحد جایزه سال ۲۰۲۴ خود را تقدیم خبرنگاران غزه کرد.

یونسکو در بیانیه ای در این باره تاکید کرد که ارائه این جایزه به خبرنگاران غزه بیانگر این واقعیت است که در نهایت آزادی برای خبرنگاران فلسطینی محقق خواهد شد.

این در حالی است که در جنگ اخیر رژیم صهیونیستی علیه غزه تاکنون ۱۴۰خبرنگار فلسطینی در حالی که در حال پوشش حملات وحشیانه اشغالگران بوده‌اند، به شهادت رسیده اند.

خبرنگاران و اعضای کادر تحریریه شبکه الجزیره نیز امروز در روز جهانی آزادی مطبوعات در استودیوی اصلی شبکه الجزیره حضور پیدا کرده و از «وائل دحدوح» خبرنگار فلسطینی که شمار زیادی از اعضای خانواده اش را در جنگ اخیر از دست داده قدردانی کردند.

کد خبر 6095640 محمدعلی تخت رونده

دیگر خبرها

  • «فهرج»، کاندیدای بهترین روستاهای جهانی گردشگری
  • سرنوشت «تلخ» کارخانه‌ای که «موزه» نشد/«ریسباف» فقط «دست به دست» می‌شود!
  • توضیح وزیر کشور درباره تقسیم استان تهران
  • گام‌های لرزان برای ثبت جهانی محور ساسانی کرمانشاه
  • چشم انتظاری تاریخ بر بالین ریسباف پیر؛ رویای اصفهان تعبیر می‌شود
  • جایزه سال آزادی مطبوعات یونسکو به همه روزنامه‌نگاران فلسطینی رسید
  • روستای فهرج کاندیدای بهترین روستا‌های جهانی گردشگری
  • یونسکو جایزه آزادی مطبوعات ۲۰۲۴ را به خبرنگاران غزه تقدیم کرد
  • یونسکو جایزه «آزادی مطبوعات» را به خبرنگاران غزه تقدیم کرد
  • جایزه سالانه یونسکو به خبرنگاران غزه اعطا شد