Web Analytics Made Easy - Statcounter

عاطفه رشنویی با بیان اینکه پیگیر جدی جا به جایی تاسیس کارخانه قند هفت تپه از محل فعلی هستیم، گفت: میراث فرهنگی از استاندار مطالبه کرده است که دستور جا به جایی محل ساخت کارخانه قند را صادر کند.

به گزارش برنا؛ معبد چغازنبیل که یکی از برجسته ترین زیگورات های جهان است در جنوب شهرستان دزفول و در منطقه هفت تپه واقع شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اثری باستانی که در فهرست میراث جهانی یونسکو جای گرفته است.  در این میان بررسی‌ ها حکایت از آن دارد که ساخت یک کارخانه‌ قند در حریم زیگورات چغازنبیل از برخی دستگاه‌های متولی مجوز گرفته که این خبر می تواند منجر به خروج این اثر تاریخی از ثبت جهانی شود.  گرچه تاکنون هیچ پروانه‌ای از سوی وزارت میراث فرهنگی و پایگاه جهانی چغازنبیل صادر نشده است اما طبق برخی شنیده ها فرآیند ساخت کارخانه قند نزدیک به ۲ سال است که پیگیری می‌ شود. برپایه‌ ضوابط پایگاه‌های جهانی ساخت هرگونه کارخانه و کارگاه‌های آلاینده‌ی محیط زیست در اطراف آن ها ممنوع است.

خواستار جا به جایی محل احداث کارخانه هستیم

عاطفه رشنویی، مدیر پایگاه میراث جهانی چغازنبیل در این خصوص به خبرنگار برنا گفت: ما با جدیت پیگیر جا به جایی تاسیس کارخانه قند هفت تپه از محل فعلی هستیم. میراث فرهنگی نیز از استاندار مطالبه کرده است که دستور جا به جایی محل ساخت کارخانه قند را صادر کند.

او افزود: استاندار هنوز واکنشی نشان نداده و  نظر ایشان رسما به ما اعلام نشده است. باید دقت کرد که در میراث فرهنگی، یک لایه به نام عرصه وجود دارد که جز آثار بلافصل است و در کنار این عرصه ها، حریم ها هستند که تاثیر مستقیم بر عرصه های تاریخی دارند. حریم ها یا حفاظتی هستند و یا تاثیر مستقیم در حفظ اصل بنا دارند.

محل احداث کارخانه قند در حریم درجه یک چغازنبیل قرار دارد

این مقام مسئول در پایگاه جهانی چغازنبیل خاطرنشان کرد: محل احداث کارخانه قند در حریم درجه یک چغازنبیل قرار دارد. حریم درجه یک چغازنبیل یک بستر تاریخی، فرهنگی و طبیعی است که در آن دوران برای احداث یک شهر مذهبی بزرگ در نظر گرفته شده بود. این بستر شامل گونه های خاص طبیعی و جانوری می شود که مختص این منطقه هستند. این منابع طبیعی در کنار این آثار تاریخی بوده که هویت این منطقه را شامل شده است.

رشنویی ادامه داد: بنابراین نباید در این منطقه که یک هویت تاریخی دارد با ساخت کارخانه منظر تاریخی و طبیعی آن را خدشه دار کرد. تا این لحظه نیز حفاری برای ساخت این کارخانه صورت نگرفته است و امید است تصمیم در خصوص جا به جایی این کارخانه قطعی شود.

مدیر پایگاه جهانی زیگورات چغازنبیل اظهار کرد: نخستین دغدغه ما حفاظت از آثار موجود و مکشوفه است. بنابراین تمام هدف پایگاه فعلا معطوف به آثار کاووش شده است. تا یک سال آینده برنامه ای برای کاوش های جدید وجود ندارد و فعلا در این زمینه تصمیم گیری نشده است. 

تامین اعتبار در حوزه حفظ و نگهداری آثار تاریخی ضرورت دارد

او افزود: میراث فرهنگی امروز نیاز به نگاه و سیاست گذاری ویژه دارد. در شرایطی قرار گرفته ایم که به علت شیوع کرونا تعداد گردشگران ورودی به کشور به شدت کم شده است و نیاز است تا مجلس توجه ویژه ای به میراث فرهنگی کشور داشته باشد. تامین اعتبار در حوزه حفظ و نگهداری آثار تاریخی بسیار اهمیت دارد.

این مقام مسئول در پایگاه جهانی چغازنبیل در پایان گفت: از ابتدای سال 99 تعداد بازدیدکنندگان از سایت چغازنبیل به عدد صفر رسیده است. به علت شیوع کرونا از ابتدای سال 99 سفر به خوزستان بسیار کم شده است و به همین علت هیچ بازدیدی از چغازنبیل صورت نگرفته است. 

//انتهای پیام: 3

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: میراث فرهنگی خوزستان چغازنبیل جهانی چغازنبیل میراث فرهنگی پایگاه جهانی ساخت کارخانه کارخانه قند جا به جایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۷۵۶۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد

ه گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان، حسن عربی گفت: در چهارمین جشنواره گردشگری گولاچ روستای هدف گردشگری بیابانک که روز پنجشنبه 13 فروردین‌ماه ۱۴۰۳ با استقبال گردشگران، مردم و مسئولان استانی و شهرستانی برگزار شد، از سند ثبت بافت تاریخی روستای بیابانک در فهرست آثار ملی کشور رونمایی شد.

مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان سرخه افزود: در اجرای قانون راجع به حفظ آثار ملی مصوب آبان ۱۳۰۹ و نظام‌نامه اجرایی آن مصوب آبان ۱۳۱۱، بند (ج) ماده‌واحده قانون تشکیل سازمان میراث فرهنگی کشور مصوب ۱۳۶۴ و بند ششم ماده سوم قانون اساسنامه سازمان میراث فرهنگی کشور مصوب ۱۳۶۷، بافت تاریخی روستای هدف گردشگری بیابانک، اثر فرهنگی تاریخی محدوده تاریخی روستای بیابانک، با قدمت صفویه و قاجاریه در فهرست آثار ملی کشور ثبت گردید.

حسن عربی گفت: بافت تاریخی روستا به شماره ۳۳۱۱۱ مورخ 16/۰۶/1399 در فهرست آثار ملی ثبت گردیده است.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902638

دیگر خبرها

  • «فهرج»، کاندیدای بهترین روستاهای جهانی گردشگری
  • سرنوشت «تلخ» کارخانه‌ای که «موزه» نشد/«ریسباف» فقط «دست به دست» می‌شود!
  • مرمت پل خاتون کرج آغاز شد
  • نوبت مرگ کوره‌های قاجاری رسیده است؟
  • حفاری ۱۵ متری در منزل شخصی و دستگیری ۳ نفر
  • ثبت اثر تاریخی در جواهرده رامسر در فهرست آثار ملی کشور
  • گام‌های لرزان برای ثبت جهانی محور ساسانی کرمانشاه
  • چشم انتظاری تاریخ بر بالین ریسباف پیر؛ رویای اصفهان تعبیر می‌شود
  • از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد
  • روستای فهرج کاندیدای بهترین روستا‌های جهانی گردشگری