Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@05:11:56 GMT

دستور معاون میراث برای مصوبه‌ای که ۴ ماه اجرایی نشد

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۶۹۵۷۱

دستور معاون میراث برای مصوبه‌ای که ۴ ماه اجرایی نشد

معاون میراث‌فرهنگی وزارتخانه میراث فرهنگی اعلام کرد: بر اساس مصوبه‌ای که چهار ماه قبل در حضور استاندار خوزستان به تصویب رسیده است، کارخانه قند با رعایت قوانین اعلام‌شده از سوی پایگاه چغازنبیل باید به خارج از حرایمِ این پایگاه جابه‌جا شود.

به گزارش ایسنا، مشکلات در شوش و خوزستان فقط به هفت تپه و ندادن حقوق کارگرانش محدود نمی‌شود، زیرگذر شوش از یک طرف هنوز دل‌نگرانی‌ها را برای وضعیت این محوطه جهانی با خود دارد، از سوی دیگر ساختِ کارخانه‌ای در حریم درجه یک و درجه دو در محوطه جهانی چغازنبیل را هم باید به آن اضافه کرد، علاوه بر تهدیدهایی که برای چگاسفلی باستانی در بهبهان بارها مطرح شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جانمایی کارخانه‌ای که باید مانند دیگر کشورها در شهرک‌های صنعتی پایه‌ریزی شود، این‌بار حریم درجه یک و درجه دوِ نخستین اثر ثبت‌ جهانی‌شده را نشانه رفته است. بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده قرار بود توسط این کارخانه در حریم درجه یک تسطیح، زیرسازی و حصارکشی انجام شود که نهایت کارش با تخریب و تغییر شکل در توپوگرافی و چشم‌انداز طبیعی به سرانجام می‌رسید، آن‌هم در شرایطی که میراث فرهنگی و محیط زیست هیچ‌گونه مجوزی در این زمینه صادر نکرده بودند.

تا سرانجام با درخواستِ مونسان، وزیر میراث فرهنگی از استاندار خوزستان، میراث فرهنگی نیز به سراغ مصوباتی رفت که در طول ماه‌های گذشته تصویب شده بودند و هنوز روی میز مدیریت شهری خاک می‌خوردند و سرانجام بعد از حدود چهار ماه، وزارتخانه میراث فرهنگی نسبت به استفاده از این مصوبه تاکید دارد.

اکنون محمدحسن طالبیان - معاون میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی – بر لزوم استفاده از این مصوبه برای خروج کارخانه در دستور کار ساخت در حریم درجه یک و دو محوطه جهانی چغازنبیل تاکید دارد.

به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، او با تاکید بر این‌که این جابه‌جایی از سوی پایگاه چغازنبیل، توسط سرمایه‌گذار در حوزه اجرایی معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری با پیگیری پایگاه جهانی چغازنبیل و اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان خوزستان انجام می‌شود، تاکید کرد: بر اساس بند پنج صورت‌جلسه نشست جذب و حمایت سرمایه‌گذاری استان خوزستان که در هفتم تیر امسال به ریاست استاندار خوزستان برگزار شد، باید در اسرع وقت با معرفی اراضی جدید از سوی اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان با هماهنگی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان، کارخانه قند به خارج از حرایم پایگاه چغازنبیل با رعایت قوانین اعلام شده از سوی این پایگاه جابه‌جا شود.

او با اشاره به این مصوبه که حدود چهار ماه قبل به تصویب رسیده و با وجود تاکید استاندار خوزستان با  قید اسرع وقت و پیگیری‌های انجام شده، متاسفانه هنوز این جابه‌جایی صورت نگرفته است، گفت: به همین دلیل با توجه ‌به تعرض جدی به ضوابط حفاظتی این محوطه از استاندار خوزستان می‌خواهیم تا هر چه زودتر دستور اجرایی کردن  این تصمیم و جایگزین‌سازی واگذاری اراضی مورد نیاز برای اجرای طرح کارخانه در خارج از محدوده حرایم  محوطه چغازنبیل را صادر کنند.

معاون میراث فرهنگی با اشاره به تاکیدِ وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مبنی بر این‌که «به جد پیگیر هستیم تا این جابه‌جایی انجام شود، اضافه کرد: درخواست رسمی  نیز به استاندار و دادستان خوزستان ارسال شده است.

طالبیان توضیح داد: در قانون عرصه و حریم به طور مصرح آمده است که در حرایم درجه یک و  محوطه‌های باستانی هرگونه فعالیت که موجب تغییر شکل در توپوگرافی تپه‌های تاریخی و عوارض طبیعی شود، ممنوع است. بنابراین هرگونه تسطیح و تغییر در مورفولوژی طبیعی منطقه ممنوع بوده و نباید دخل و تصرفی انجام شود، این قانون به همه‌ دستگاه‌های ذی‌ربط  و استان‌ها ابلاغ شده است و بر این اساس نباید شاهد اتفاقاتی از این دست باشیم.

معاون میراث‌فرهنگی همچنین از پیگیری اداره‌کل حقوقی وزارتخانه و اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان خوزستان  از طریق مراجع قضایی به دلیل اهمیت موضوع و حفظ حریم میراث جهانی چغازنبیل که در سطح ملی و جهانی از اهمیت فوق العاده ای بر خوردار است، خبر داد و افزود: حفظ یکپارچگی تاریخی، فرهنگی و طبیعی میراث دوراونتاش (چغازنبیل) ضرورتی انکارناپذیر است و بر اساس قانون تمام دستگاه‌هایی که حفاظت از محیط طبیعی را برعهده دارند، ملزم به حفظ این یکپارچگی هستند.

او با تاکید بر این‌که مجموعه جهانی چغازنبیل پیوستگی عجیبی با میراث طبیعی پیرامون خود دارد، ادامه داد: این مجموعه که در حال حاضر بزرگ‌ترین اثر معماری شناخته شده تمدن ایلامی است، در قرن ۱۳ قبل از میلاد روی طاقدیس سردارآباد، یکی از پدیده‌های شگرف زمین شناسی در منطقه زاگرس چین خورده ساخته شده است. در واقع در کنار رودخانه دز و کرانه‌های جنگلی پیرامون آن، منطقه ویژه تاریخی، طبیعی و فرهنگی شکل گرفته است، از این رو در کنار اهمیت چغازنبیل ارزش‌های طبیعی پیرامونی این اثر نیز اهمیت زیادی دارد که توجه و حساسیت بیش از پیش دستگاه‌هایی همچون جهاد کشاورزی و منابع طبیعی و محیط زیست را نیاز دارد.

وی به وجود برخی از پدیده‌های زمین‌شناسی این منطقه که متعلق به میلیون‌ها سال قبل هستند، اشاره کرد و افزود: هنوز مطالعات باستان‌شناسی و چند رشته‌ای در این منطقه به پایان نرسیده است، اما در صورت تکمیل مطالعات جامع می‌توان ارتباط این منطقه را با سایر استقرارگاه‌های مهم مانند هفت تپه، چغازنبیل، چغامیش، دهنو و تپه‌های مهم دیگر که در یک شبکه یکپارچه قرار گرفته‌اند، پیدا کرد.

طالبیان با تاکید بر این‌که شناخت و بررسی پدیده‌های زمین شناختی این منطقه می‌تواند نکات فراوانی درباره هوشمندی سازندگان بنا با توجه به طبیعت اطراف و تشخیص اهمیت عوامل تاثیرگذار طبیعی آن باشد، اظهار کرد: آنچه مسلم است وجود کرانه‌های جنگلی دز و منطقه حفاظت شده شکار ممنوع پایین دز با هزاران گونه‌های جانوری و گیاهی بکر از دیگر ارزش‌های برجسته این منطقه است و بدیهی است که هرنوع خدشه به محیط تاریخی‌ طبیعی محدوده طاقدیس سردارآباد می‌تواند تمام ارزش‌های برجسته محیط پیرامونی چغازنبیل و سازه زیگورات مربوط به دوران ایلام میانه را که در دنیا بسیار شناخته شده است و نظیر آن را در کمتر جایی در جهان داریم از بین ببرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کارخانه قند در حریم چغازنبیل هفت تپه و چغازنبیل محمدحسن طالبیان استانداری خوزستان گردشگری و صنایع دستی معاون میراث فرهنگی استاندار خوزستان جهانی چغازنبیل حریم درجه یک درجه یک اداره کل بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۶۹۵۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرمت پل خاتون کرج آغاز شد

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان البرز از آغاز دور جدید مرمت پل خاتون خبر داد. - اخبار استانها -

رحیم خاکی مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان البرز در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم در کرج اظهار داشت: مرمت این پل طبق برنامه و نقشه معماری ثبت شده در حال انجام است و طبق برنامه تعیین شده مرمت پل تا پایان سال جاری به پایان خواهد رسید.

به گفته این مسئول، با توجه به حساسیت این اثر تاریخی و نمایی که در ورودی شهر کرج ایجاد کرده است، مرمت آن از اهمیت زیادی برخوردار است. بر همین اساس مسئولیت کار به یکی از بزرگترین و باسابقه ترین شرکت های مرمت سپرده شده و اساتید این حوزه نیز دخیل در کار هستند.

500میلیون تومان اعتبار برای مرمت پل "خاتون" اختصاص یافت

وی، سابقه این پل تاریخی را به دوران سلجوقیان و صفویه نسبت داد و اذعان کرد: پل ساخته شده روی رودخانه کرج که با عناوین مختلفی از جمله پل دختر، پل شاه عباس و پل خاتون شناخته می شود، نوع ارزشمندی از معماری تاریخی ایران را به نمایش گذاشته و تلاش ما نگهداری این اثر تاریخی و جلوگیری از تخریب آن است.

پل دختر از سازه های دوران صفویان است که بر بقایای پلی قدیمی تر منسوب به دوره سلجوقی با نام پل خاتون ایجاد شده. طول این پل حدود 65 متر و عرض آن 7 متر است.

پل مذکور در سال های گذشته بر اثر فرسودگی و عوامل طبیعی دچار ریزش در بخشی از سقف شده بود که با همت اداره کل میراث فرهنگی و حمایت های استانداری، مرمت آن آغاز شده و طبق گفته مدیر کل میراث تا پایان سال به اتمام می رسد.

پل خاتون یا دختر کرج که با نام پل سلیمانیه و پل شاه عباسی هم شناخته می‌شود از سازه‌های دوره صفویه است که بر روی رودخانه کرج ساخته شده‌است. این پل بر بقایای پلی کهن‌تر منسوب به دوره سلجوقی و به نام پل خاتون ایجاد شده‌است و بازسازی آن در دوره صفوی به این سازه نمای پل‌های دوره صفوی را داده است.

پل تاریخی خاتون در ورودی شرقی کرج و بین پل حافظ و میدان کرج قرار دارد. این پل به طول 61 متر و عرض هفت متر در ورودی شرقی کرج و بر روی رودخانه کرج احداث شده است.

علی رغم هشدارهای داده شده نسبت به امکان ریزش پل خاتون و با توجه به عدم رسیدگی مسئولین و بازسازی نشدن به موقع آن بخشی از این پل در سال 86 ریزش کرد. به دلیل مرمت غیر اصولی در سال 88 این پل در سال 99 دوباره ریزش کرد.

در سال 1400 مرمت این پل به 4 میلیارد تومان بودجه نیاز داشت که قرار شد استانداری، شهرداری و میراث فرهنگی هرکدام 500 میلیون تومان برای مرمت این پل پرداخت کنند که تا آخر سال 1400 هیچکدام پرداخت نکرده و مرمت این پل تا سال گذشته مسکوت ماند. عدم مرمت این پل را در آستانه فروپاشی کامل قرار داده بود که با تامین 90 میلیارد ریالی برای ترمیم این پل در ابتدای امسال، مرمت آن از سر گرفته شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تدوین 4 آیین‌نامه جدید برای ارتقای فرهنگ هواداری در دستور کار وزارت ورزش
  • افتتاح دو نمایشگاه نقشه های تاریخی و کهن خلیج فارس و عروسک های بومی اقوام ایرانی برای اولین بار در خوزستان
  • مرمت پل خاتون کرج آغاز شد
  • برگزاری هفتمین جشنواره ملی اشکواره حسینی در مازندران
  • نشست اضطراری معاون وزیر با تاج درباره زنان تماشاگر
  • رئیس جمهور ۳ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی را ابلاغ کرد
  • رئیسی ۳ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی را ابلاغ کرد
  • آثار عیلامی در خطر تعرض است؟
  • معاون وزیر علوم: آیین‌نامه تسهیل جذب دانشجوی خارجی در دستور کار دولت است
  • استقبال وزیر آموزش و پرورش از طرح ابتکاری سند مراسم آغازین مدارس استان سمنان